sagaannelie

Alla inlägg under februari 2014

Av Saga Lindqvist - 13 februari 2014 16:53

I det sista huset bodde en kvinna med tre barn. Hon försörjde dem genom att sälja hembakat bröd och sjögräs. Ett av barnen var hennes biologiska men de två andra var hennes barnbarn. Hon tog hand om barnbarnen eftersom hennes dotter (mamman till barnen) hade dött. I denna familjen fick dem mat två gånger om dagen. Kvinnans son hade problem med magen men läkarna berättade inte vad felet var utan gav honom bara medicin. Men den hjälper inte utan han har fortfarande ofta problem med sin mage. Han har även problem med sina fötter ibland så att han inte kan gå ordentligt. Denna familjen ägde också två getter

Av Saga Lindqvist - 13 februari 2014 15:06

I det andra huset bodde en familj som även där hade en mamma som försörjde dem genom att odla och sälja sjögräs. Dock kunde hon bara plocka sjögräs ca 2 gånger i veckan eftersom hon tar han om ett litet barn. Detta innebär att de inte har så.mycket pengar. I denna familjen hade de bara råd med ett mål.mat om dagen.
Kvinnan på bilden är mamman i familjen. Hon har en dotter som är 17 år. Hon gifte sig nu i Januari. Pojken på bilden är flickans son som är två år. Hon födde alltså honom när hon var 15 och blev gravid när hon var 14. Just nu kan hon inte ta hans om sin son eftersom hon har fått problem.med blodet på grund utav undernäring.

Badrummet!

[Bild]

Köket!

Av Saga Lindqvist - 13 februari 2014 14:38

I första Familjen försörjde mamman familjen genom att sälja sjögräs. Barnen går i skolan tack vare SOS organisation Family Strenghtening Program. I denna familjen hade de råd med två mål mat, ett på eftermiddagen och ett på kvällen. I denna familj bodde en pojke som hade problem med hörseln men de hade inte råd att ta honom till sjukhuset.

Av Saga Lindqvist - 13 februari 2014 14:06

Idag har vi varit ute i samhället hos.lite olikafamiljer. Ska göra enskilda inlägg om varje familj! Men tänkte börja med lite allmänt! De flesta i byn försörjer sig genom att sälja sjögräs. Om jag fattade rätt använder man det till att göra tvål... Ett kilo säljs för 400 Tanzaniansk shilling vilket motsvarar 2 svenska kronor. Sjögräser väger inte mycket så ni.kan ju kanske förstå själva att de inte tjänar så jätte.mycket pengar. Det var väldigt fattigt och de hade nästan inga möbler! Vi gick ner till havet för att se hur det såg ut när de odlade sjögräset

Av Saga Lindqvist - 12 februari 2014 20:40

Barnen satte massor av blommor i mitt hår!

Av Saga Lindqvist - 12 februari 2014 17:42

Vart på marknaden idag å handlat lite grönsaker å ananas å grejjer. Skit kul att gå där och se hur det är! Köttet hänger på krokar hela dagen och fisken ligger uppradad på bänkarna. Inte jätte fräscht sent på kvällen kan jag tala om. Luktar verkligen vidrigt då! Idag var jag där på dagen och då var det inte sååååå farligt.

Det kom en Afrikan och skrattade åt mig när jag klappade katterna haha. Antar att dem inte gör sånt här haha!

[Bild]

Gigantiska jävla spindlar i taket. Dem.är bokstavligen nästan lika.stora.som min hand. Och jag överdriver INTE! Riktigt äckliga!

[Bild]

Av Saga Lindqvist - 11 februari 2014 20:14

Barnen här har ofta inget att göra och roar sig bäst de kan. Idag har de åkt på flaket på en bil vilket var dagens och förmodligen veckans höjdpunkt! De har en gunhställningen utan gungor. Men de gungar i kedjorna... Sedan hittade dem även en död råtta som de bar runt på. De kastade. Även runt en stor grön spindel på varandra...

Presentation

Kontakt

sagaannelie@hotmail.com

Fråga mig

142 besvarade frågor

Gästbok!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Omröstning

Kan du spela upp mina videos?
 Ja
 Nej

Ovido - Quiz & Flashcards